Nové Noviny č. 21/0125. května 2001str. 12

Lékárenská pohotovost Jičín od 25.5. do 1.6.

Pohotovostní služba:

Po-Pá: 17.00 - 21.00 hod.
Sobota: 12.00 - 17.00 hod.
Neděle: 9.00 - 17.00 hod.
Svátek: 9.00 - 13.00 hod.

Lékárny:

T - Tylova ulice tel. 21 659
H - Husova ulice tel. 522 073
A - Aut. nádraží tel. 524 944
N - Nové Město tel. 525 485

25. května H
So
26. května T
Ne
27. května T
Po
28. května T
Út
29. května T
St
30. května A
Čt
31. května N
1. června H

Lékařská sl. první pomoci LSPP

JIČÍN - PO až PÁ od 15.30 hod. do 7.00 h. SO od 7.00 h. až PO do 7.00 h. na "zubním středisku" v lípách, tel. 0433/582 111.

NOVÁ PAKA - PO až PÁ od 15.30 h. do 7.00 h. SO od 7.00 h. až PO do 7.00 h. na poliklinice, tel. 0434/621 082.

HOŘICE - PO až PÁ od 15.30 h. do 7.00 h. SO od 7.00 h. až PO do 7.00 h. v Městské nemocnici, tel. 0435/623 611.

Stomatologická pohotovost

26.-27. května od 8.00 do 12.00 hod.

JIČÍN - MUDr. Jaroslava Skalická, Vysoké Veselí, tel.: 0433/592 235.

NOVÁ PAKA - MUDr. Hronová, tel.: 0434/692 404.

HOŘICE - MUDr. Václav Novák, tel.: 0435/622 163, 624 272.

Před odjezdem k lékaři si na jeho tel. nebo na tel. LSPP ověřte, zda si nevyměnil službu s kolegou.


FOERSTEROVY DNY

2001

Kulturní dům Libáň

9. června v 16 hodin

Houslový recitál

Václav Hudeček

Petr Adamec - cembalo


Společenská kronika

Rozloučení od 14.5. do 19.5.

Anna Vítáková (*1915, Úpice)

Josef Vohnout (*1929, Jičín)

Jiřina Kučerová (*1932, Volanice)

Margita Hrtúsová (*1932, Sedličky)

Jaroslava Vendlerová (*1951, Jičíněves)

Jiří Zlatník (*1918, Praha-Rokytňany)

Libuše Benhajerová (*1922, České Budějovice)


Víkendová inspirace šéfkuchaře Zdeňka

Karbanátky v jogurtové omáčce

Na 750 g mletého masa (hovězí s vepřovým) potřebujeme 1 l jogurtu, 1 rohlík, 2 lžíce oleje, 1 cibuli, 1 vejce, mletý pepř, sůl, petrželovou nať, 2 lžíce mouky, strouhanku a několik snítek mladého kopru.

Nadrobno nasekanou cibuli na oleji osmahneme a odstavíme z ohně. Přidáme maso, nasekanou petrželku, předem namočený a vymačkaný rohlík, vejce, sůl a pepř. Pečlivě propracovanou směs uložíme na 1/2 hodiny do chladu. Potom vytváříme menší karbanátky, které obalené v mouce a strouhance pečeme na oleji po obou stranách. Když jsou všechny karbanátky upečené, zaprášíme zbylý olej moukou, osmahneme ji, vlejeme jogurt, rozmícháme, případně trochu zředíme vodou a přidáme nasekaný kopr. Do omáčky naskládáme karbanátky, teprve potom ji zahřejeme k varu a za stálého míchání vše chvíli povaříme. Jako přílohu můžeme podat brambory, noky nebo třeba tmavý chléb.

Dobrou chuť


Nové Noviny