Nové Noviny č. 30/013. srpna 2001str. 10

Lékárenská pohotovost Jičín od 3. do 10.8.

Pohotovostní služba:

Po-Pá: 17.00 - 21.00 hod.
Sobota: 12.00 - 17.00 hod.
Neděle: 9.00 - 17.00 hod.
Svátek: 9.00 - 13.00 hod.

Lékárny:

T - Tylova ulice tel. 21 659
H - Husova ulice tel. 522 073
A - Aut. nádraží tel. 524 944
N - Nové Město tel. 525 485

3. srpna T
So
4. srpna N
Ne
5. srpna N
Po
6. srpna H
Út
7. srpna T
St
8. srpna A
Čt
9. srpna N
10. srpna T

Lékařská sl. první pomoci LSPP

JIČÍN - PO až PÁ od 15.30 hod. do 7.00 h. SO od 7.00 h. až PO do 7.00 h. na "zubním středisku" v lípách, tel. 0433/582 111.

NOVÁ PAKA - PO až PÁ od 15.30 h. do 7.00 h. SO od 7.00 h. až PO do 7.00 h. na poliklinice, tel. 0434/621 082.

HOŘICE - PO až PÁ od 15.30 h. do 7.00 h. SO od 7.00 h. až PO do 7.00 h. v Městské nemocnici, tel. 0435/623 611.

Stomatologická pohotovost

4.-5. srpna od 8.00 do 12.00 hod.

JIČÍN - MUDr. Ivana Kazdová, tel.: 0433/225 29.

NOVÁ PAKA - MUDr. Pavla Hradecká, tel.: 0434/623 004.

HOŘICE - MUDr. Ilona Macáková, tel.: 0435/621 910, 624 367.

Před odjezdem k lékaři si na jeho tel. nebo na tel. LSPP ověřte, zda si nevyměnil službu s kolegou.

31. speciální


VÝSTAVA MEČÍKŮ

11.-12. srpna

Sokolovna

Nemyčeves

Otevřeno: 8 - 18 hodin


Společenská kronika

Rozloučení od 23. do 27.7.

Václav Kuch (*1927, Češov)

Jiřina Víchová (*1924, Jičín)

Růžena Šubrtová (*1914, Jičín)

Kateřina Čapková (*1914, Jičín)

Václav Ránčák (*1955, Chomutice)

Stanislav Tichý (*1932, Liberec)

Josef Branda (*1910, Černěves)

Marie Tuláčková (*1920, Staré Hrady)

Josef Antoň (*1921, Pohoř)

Milan Novosad (*1944, Jičín)

Anna Jiránková (*1913, Dvorce)


Víkendová inspirace šéfkuchaře Zdeňka

Skopová žebírka v karotce

Pro čtyři osoby potřebujeme deset skopových žebírek, 500 g karotky, 150 g cibule, 100 g slaniny, 50 g másla, 75 g kečupu, 50 g bílého jogurtu, sůl, pepř, rozmarýn a 2 dcl červeného vína.

Do kastrólu vložíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme najemno nakrájenou cibuli, máslo a vše společně osmahneme. Přidáme žebírka, která jsme zlehka naklepali a po krajích několikrát nařízli. Osolíme, okořeníme a po krátkém osmahnutí je zastříkneme vínem. Jsou-li žebírka z poloviny měkká, přidáme částečně předvařenou, na klínky nakrájenou karotku a vše společně dusíme doměkka. Krátce před dohotovením přidáme rozmarýn, jogurt s kečupem. Vše mírně prohřejeme a dále již nevaříme. Podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží.

Dobrou chuť


Nové Noviny